TITLE

DESCRIPTION

Zdravstvo u Krapinskim Toplicama

Krapinske Toplice još od 1855. g. imaju vlastitog liječnika dr. Leopolda Tanzera koji je napisao i prvu knjižicu o Krapinskim Toplicama «Die Mineralquellen Krapina – Töplitz nächst Rohitsch in Croatien», tiskanu u Beču 1861. g. u kojoj preporučuje pijenje vode i kupanje u vodi zbog njenog blagotvornog djelovanja.

Krapinske Toplice poznate su po prirodnoj ljekovitoj vodi od davnina i tu je sredinom prošlog stoljeća izgrađeno poznato termalno lječilište.

Termanlna voda izvire iz 4 izvora. Temperatura vode na izvorima je 39-41ºC, kemijski je karakteriziraju kalcij, magnezij i hidrokarbonat. Voda Krapinskih Toplica je ocijenjena kao 6. najkvalitetnija termalna voda Europe.

Voda se pokazala posebno pogodna za reumatizam, oboljenja kralježnice, neuro-muskulaturne tegobe, dijabetes sa zglobnim komplikacijama, posttraumatska stanja prije i poslije ortopedskih, kirurških i neurokirurških zahvata na lokomotornom sustavu tijela, srčane bolesti i bolesti perifernih krvnih žila, poboljšanje postinfarktnih i postoperativnih stanja.

Danas u Krapinskim Toplicama imamo 3 specijalne bolnice, od toga 2 privatne, i još 2 privatne poliklinike.

© Copyright 2007-2018 iVIZIJA d.o.o.