O Zagorju

O Zagorju

Između termalnih izvora i zelenih brežuljaka pronaći ćete mjesto svog savršenog odmora. Opustite se u modernim termama, razmazite se bogatom wellness ponudom, uživajte u vrhunskoj gastronomiji i provedite svoj odmor otkrivajući ljepote i povijest Hrvatskog zagorja – regije koja Vas neće ostaviti ravnodušnima.

IMG_0693U sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, između Medvednice, Ivančice, Macelja i rijeka Sutle i Krapine smjestio se zeleni kraj – Hrvatsko zagorje. Ono svoj značaj prije svega duguje izvorima ljekovite termalne vode koju su na ovim prostorima cijenili još i stari Rimljani. Danas se tom drevnom termalnom užitku možete prepustiti u modernim termama Krapinskih, Tuheljskih i Stubičkih Toplica.

Osim u vrhunskoj wellness i spa usluzi u Hrvatskom zagorju možete uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Razmazite svoje nepce u vrhunskim gourmet restoranima od kojih se ističe restoran nagrađivanog hotela Villa Magdalena, ali i autohtonom kuhinjom tradicionalnih zagorskih restorana i seoskih gospodarstava. Ukusnu večeru zasladite kvalitetnim zagorskim vinima, a možete posjetiti i brojne vinoteke i vinograde po kojima je Hrvatsko zagorje poznato.

Ljubitelji aktivnog odmora u Hrvatskom će zagorju također pronaći pravi mali raj. Od pješačkih i biciklističkih staza preko tenisa i jahanja pa sve do adrenalinskog parka i ronjenja – Hrvatsko zagorje pravo je odredište za aktivan odmor.

IMG_0765Svoj boravak u ovoj zelenoj oazi možete obogatiti obilaskom raznih kulturno-povijesnih spomenika, muzeja i različitih povijesnih lokacija. Hrvatsko zagorje poznato je po brojnim pitoresknim dvorcima i kurijama od kojih svaki ima svoju mističnu priču, a najpoznatiji su svakako Veliki Tabor i dvorac Trakošćan.

IMG_0786Osim toga, u Hrvatskom zagorju na brdu Hušnjakovo nalazi se jedno od najpoznatijih svjetskih nalazišta neandertalaca. Tik uz nalazište 2010. godine otvoren je novi interaktivni muzej krapinskog pračovjeka Neandertalland.

Hrvatsko zagorje graniči s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom na jugu te Varaždinskom županijom na sjeveru. Stoga su Vam u Hrvatskom zagorju dva najznačajnija kulturno-povijesna središta središnje Hrvatske – Zagreb i Varaždin – nadohvat ruke.

Posjetite Hrvatsko zagorje i dopustite da Vas iznenadi svojom bogatom ponudom!

Aktualno vrijeme

Krapinske Toplice
30°
Fair

© Copyright 2007-2019 iVIZIJA d.o.o., Krapinske Toplice