Američki Huffington Post preporučuje: “Hrvatsko zagorje morate posjetiti”

Američki Huffington Post preporučuje: “Hrvatsko zagorje morate posjetiti”

Dubrovnik, Plitvička jezera, Hrvatsko zagorje, Makarska i Mljet na prvih su pet mjesta na listi 10 najljepših mjesta u Hrvatskoj koja svakako treba posjetiti prema mišljenju jednog od najuglednijih i najcitiranijih američkog news portala Huffington Post.

Na njihovoj listi 10 najljepših mjesta koje treba posjetiti u Hrvatskoj iza Nacionalnog parka Mljet slijede Split, Pelješac, Rovinj, Zagreb i Kornati. Huffington Post uz svako mjesto daje kratki opis s fotografijom te što se ondje može posebno doživjeti.

”Hrvatska ima i veliko bogatstvo prirodnih atrakcija, među kojima su i vinogradi na otvorenim obalnim liticama te mnogo toga drugog”, ističu iz Huffingtona.

Posebna zanimljivost na toj listi je uvrštavanje Hrvatskog zagorja na treće mjesto, što nije baš često u sličnim listama koje dolaze iz svijeta. Zagorje je opisano kao slikovita regija u blizini granice sa Slovenijom gdje se nalazi mnogo srednjovjekovnih dvoraca, termalnih izvora i vinograda, a preporučuje se i istraživanje Krapine, obilazak vinskih konoba te bajkovitog dvorca Trakošćan.

Udio stranih gostiju, njihov kontinuirani porast iz godine u godinu, te njohove povratne informacije kroz blogove te turisitičke portale sve više pokazuju kako Hrvatsko Zagorje je itekako zanimljiva destinacija i za kraći i duži odmor.

© Copyright 2007-2019 iVIZIJA d.o.o., Krapinske Toplice